مخالفت مجدد محیط زیست با قطع درختان باغ پسیان/ درخواست از شورای شهر تهران برای توقف ساخت هتل
روز جمعه هفته گذشته مدیرکل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه محیط زیست مخالفت خود را با تغییر کاربری باغ پسیان در کمیسیون ماده 5 اعلام کرده است، گفت: بر اساس دستورات مقام معظم رهبری، حفظ باغات و تغییر کاربری آنها باید برای تمام ارگانها در اولویت باشد.
محمد هادی حیدرزاده افزود: تغییر کاربری ها براساس طرح جامع و تفضیلی براساس ماده پنچ شهرداری که ماموریت تغییر کاربری را برعهده دارد، تصویب می شود.
به گفته وی، سازمان محیط زیست به همراه سازمان میراث فرهنگی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری اعضای کمیسیون ماده پنج هستند.
حیدرزاده با بیان اینکه هر یک از اعضای کمیسیون در خصوص مصوبات یک رای دارند، تصریح کرد: سازمان محیط زیست اصولا با تغییر کاربری باغات و فضای سبز مخالف است اما از آنجایی که یک رای برابر سایر اعضا دارد مخالفت محیط زیست، نقش چندانی در جلوگیری از تغییر کاربری ها ندارد.
وی تاکید کرد: سازمان محیط زیست همانطور که در گزارشها مستند است با تغییر کاربری باغ پسیان در خیابان ولیعصر به هتل 15 طبقه مخالف بوده و این مصوبه را امضا نکرده است.
حیدرزاده با بیان اینکه ثبت ملی خیابان ولیعصر به خاطر چنارهای آن است اظهار داشت: نه تنها ساخت این هتل که بسیاری از مسائل دیگر از جمله ورود فاضلاب به پای این درختان موجب تخریب روز افزون چنارهای ولیعصر شده لذا محیط زیست از شورای شهر تهران درخواست می کند که در صورت امکان از موضوع تغییر کاربری باغ پسیان را در شورای عالی شهرسازی مطرح کرده و با در نظر گرفتن اهمیت این باغ از بعد زیست محیطی میراثی و زیبایی خیابان ولیعصر تغییر کاربری آن را متوقف کند.
حسن عباس نژاد با بیان این مطلب افزود: سطح تراز دریاچه ارومیه تا پایان شهریور امسال به 1200.15 متر رسیده بود اظهار داشت: اما بر اثر بارش های روزهای اخیر سطح تراز دریاچه ارومیه با 9 سانتی افزایش در حال حاضر به 1270.24 متر رسیده است.
وی با بیان اینکه بارندگی ها در استان آذربایجان غربی نسبت به سال گذشته 18 درصد کاهش نشان می دهد گفت: امیدواریم با پیش بینی هایی که سازمان هواشناسی مبنی بر افزایش بارندگی در پاییز امسال نسبت به سال گذشته در این استان کرده وضعیت دریاچه اندکی در فصل پاییز بهبود یابد.
عباس نژاد یادآور شد: طرح انتقال آب به جزایر اطراف دریاچه ارومیه احیای تالاب های اقماری از مهمترین اقداماتی است که توسط سازمان محیط زیست برای نجات دریاچه ارومیه انجام شده است.وی با بیان اینکه تالاب های اقماری اطراف دریاچه ارومیه 6 تالاب هستند اظهار داشت: تقریبا تمام این تالاب ها در حال حاضر احیا شده اند.
روز یکشنبه مدیر مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد : بنزین یورو 4 تولید شده در پالایشگاههای کشور حداقل انتظارات سازمان حفاظت محیط زیست را برآورده می کند .
دکتر یوسف رشیدی مدیر مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدام دولت گذشته مبنی بر اضافه کردن بنزین پتروشمی به سوخت کشور از اواسط سال 89 گفت: پتروشیمی می تواند محصولی به یکی از دو شکل پرولیز و ریفورمیت داشته باشد که براساس گواهی های خود پتروشیمی، بنزن موجود در این پرولیز 50 درصد و بنزن موجود در ریفورمیت بین 2 تا 10 درصد است.
رشیدی تصریح کرد : بنزین توزیعی در سال 89 پرولیز بود و سپس به صورت ریفورمیت ارائه شد؛ همین موضوع منجر به تقلیل شدید و ناگهانی روزهای پاک از 32 روز در سال 88 به 14 روز در سال 89 شد.
مدیر مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در سال 89 غلظت بنزن موجود در هوا، 900 ppb و طی سال های 90 و 91 این میزان به 300 تا 360 ppb رسید، گفت: این در حالی است که این میزان طبق استاندارد جهانی 1.5 ppb است.
رشیدی با یادآوری این موضوع که بنزن و آروماتیک موجود در هوا ناشی از تبخیر از مخازن و منابع سوخت مثل پمپ بنزینها یا تبخیر از سیستم احتراق خودروها است، افزود: یکی از مهمترین علل ناپاکی هوا کیفیت سوخت توزیعی بود و این موضوع منجر به بیمارهای فراوانی همچون سرطان به ویژه سرطان خون در کودکان شد.
معصومه ابتکار در این باره گفت: این گزارش حاوی هماهنگی دستگاههای دولتی ازجمله وزارت خانه های نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، موسسه استاندارد و سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حذف بنزین آلوده پتروشیمی و اجرای برنامه های کاهش آلودگی هوا بود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه کیفیت هوا براساس شاخص های موجود در شهرهایی که بنزین یورو 4 توزیع شده، بهبود یافته است، گفت: البته بخش های دیگر برنامه کاهش آلودگی هوا مصوبه اردیبهشت 93 باید با جدیت از سوی 15 دستگاه درگیر در آن دنبال و اجرا شود.
کیوان هوشمند با اعلام این خبر گفت: مشاهده یوزپلنگ در ساعات ابتدایی شب گذشته توسط آقای موسی ولیزاده رئیس اداره محیط زیست شهرستان مانه و سملقان در محدوده دشت میرزابایلو در داخل پارک ملی گلستان رخ داده است.
وی افزود: قرار است فردا گروهی از کارشناسان عازم پارک شده و به بررسی موضوع بپردازند.
اطلاعات دقیقی از آخرین مشاهده مستند یوزپلنگ در پارک ملی گلستان در دست نیست اما بر اساس گفته های محیط بانان قدیمی پارک حدود ۴۰ سال از آخرین مشاهده یوز در این منطقه می گذرد و از بیش از حدود ۴۰ سال قبل تاکنون هیچ موردی از مشاهده یوزپلنگ در داخل پارک ملی گلستان گزارش نشده است.منطقه شکار ممنوع بهکده رضوی در استان خراسان شمالی در مجاورت منطقه حفاظت شده قرخود و پارک ملی گلستان یکی از مناطقی است که آثار و نمایه های حضور یوزپلنگ در آن طی سال های اخیر مشاهده شده است اما حضور یوز در بهکده رضوی مستند نشده است.احتمال ورود این یوزپلنگ از منطقه بهکده رضوی به درون دشت میرزابایلو در داخل پارک ملی گلستان نیز وجود دارد.
شاهرخ فاتح با بیان این مطلب افزود: در سال زراعی 92 یعنی از ابتدای مهرماه 92 تا ابتدای مهرماه 93 میزان بارندگی در کشور معادل 209.2 میلیمتر بوده که این میزان در مقایسه با بارندگی سال گذشته که برابر 225.6 میلیمتر بوده 7.3 درصد کاهش را نشان می دهد.
به گفته وی، میزان بارندگی در سال زراعی 92 در کل کشور نسبت به میانگین بلندمدت که معادل 234.8 میلیمتر بوده 10.9 درصد کاهش داشته است.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اظهار داشت: میزان بارندگی در تهران در سال زراعی 92 معادل 224 میلیمتر بوده که این میزان نسبت به سال گذشته که برابر 275.2 میلیمتر بوده 18.6 درصد کاهش و نسبت به میانگین بلند مدت که معادل 332.4 میلیمتر بوده 32.6 درصد کاهش را نشان می دهد.
وی افزود: استان هایی که دو سال زراعی پیاپی را شرایط منفی داشته اند یعنی میزان بارندگی در آنها کاهش داشته شامل استان های آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان، مرکزی، قم، تهران، البرز، مازندران، سمنان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، فارس و قزوین بوده اند.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی تاکید کرد: کاهش میزان بارندگی برای دو سال پیاپی در این استانها زنگ خطر خشکسالی شدید است که مسئولان باید آن را جدی بگیرند.
یک سگ شیپ داگ پشمالو توله شیری را که در بدو تولد توسط والدینش رها شده بود به فرزندی قبول کرد. این سگ که خود مادر 5 توله سگ است در یک باغ وحش خصوصی در لهستان زندگی می کند.
این توله شیر که پاریز نامیده شده هفته پیش دریکی از شهرهای شرق لهستان دریک باغ وحش کوچک متولد شد اما مادرش هیچ گونه تمایلی به نگهداری و مراقبت از این توله شیر نشان نداد. پدر پاریز هم تنها یک مرتبه او را نوازش کرد و لیسید اما بعد با بی محلی او را رها کرد.
در شرایطی که ابتدای هفته جاری رسانه ها به نقل از مدیر روابط عمومی اورژانس تهران از قطع دو انگشت پای یک کودک در باغ وحش ارم بر اثر گاز گرفته شدن توسط یک گورخر خبر دادند، روز چهارشنبه مدیر مجموعه تفریحی ارم سبز این خبر را کذب خوانده و ادعا کرده است که گورخر فقط کفش پسربچه را گاز گرفته است.
این در حالی است که رئیس اداره ساماندهی و هماهنگی امور مناطق سازمان محیط زیست ضمن تأیید قطع شدن پای کودک به نقل از مدیر مجموعه خبر از مداوای به موقع و ترمیم انگشتان قطع شده کودک می دهد.
امیر حسین داداشی که چندان از استاندارد بودن تمام بخش های باغ وحش ارم مطمئن نیست، می گوید: تا آنجایی که اطلاع دارم قفس گور خرها و گربه سانان از بخش هایی است که سال گذشته در باغ وحش ارم استاندارد شده و به نظر می رسد همانطور که مدیر مجموعه اعلام کرده بی مبالاتی والدین کودک علت اصلی بروز این حادثه بوده است.
مدیر دیده بان حقوق حیوانات نیز معتقد است: باغ وحش های ایران با ضوابط و استاندارد های روز دنیا چه از نظر نحوه نگهداری و رعایت حقوق حیوانات و چه از نظر ایمنی برای بازدید کنندگان فاصله بسیاری دارد.
آنطور که شهرام شریفی می گوید: در حال حاضر در کمتر کشوری مشاهده میشود که حیوانات در قفس محدودی به شکلی که در ایران مرسوم است، نگهداری شوند.
او به گفته های مسئولان باغ وحش ارم و سازمان محیط زیست مبنی بر استاندارد بودن بخش هایی از این مجموعه اشاره می کند و می افزاید: حوادث دقیقا در همان بخش هایی که استاندارد نیست رخ می دهند. مگر می شود 100 متر از محوطه ای که برای نگهداری گور خرها تعبیه شده است را فنس کشی کرد و 20 متر دیگر را تنها با دیوار کوتاهی رها کرد به امید اینکه باز دید کنندگان خودشان رعایت می کنند. این چه استانداردی است که یک کودک به راحتی می تواند در معرض هجوم حیوان قرار گیرد.
به گفته شریفی در حال حاضر در کمتر کشوری حیوانات در قفسی محدودی به شکلی که در ایران مرسوم است نگهداری میشوند با این حال به دلیل رعایت فواصل و ارتفاع مناسب و همچنین حضور نگهبانان و ناظران در اطراف بازدید کنندگان به هیچ عنوان حوادثی مانند آنچه که در باغ وحش های ایران هست رخ نمی دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز اعلام کرد: بررسی های به عمل آمده نشان می دهند شرایط زیستی آبگیر سد فشافویه برای پرورش ماهیان نامناسب بوده است و علی رغم تاکیدات فرمانداری ری مبنی بر توقف فعالیت ، اقدامی در این خصوص از سوی بهره بردار و مدیریت شیلات استان صورت نگرفته و مجوزهای قبلی نیز تمدید شده است.
براساس این گزارش در حال حاضر با توجه به شرایط موجود و آلودگی بالقوه منابع تامین آب ، آبگیر سد فشافویه به هیچ وجه شرایط لازم را برای پرورش ماهی نداشته و حتی در مورد مصارف کشاورزی نیز مورد تردید است. از این رو نیاز به پایش مستمر دارد تا در صورت مطابقت با استانداردهای لازم ، به منظور آبیاری اراضی کشاورزی منطقه مورد استفاده قرار گیرد.
نظر شما